Magadat is fejleszted és megismerheted, és másoknak is segíthetsz!

Belépés

Holisztikus coaching - Miben más?

Ki a coach?

A coach egy diszkrét, profi „beszélgető társ”, segítő, támogató személy, akinek feladata kizárólag ügyfelének fejlesztése a nagyobb személyes hatékonyság, sikeresség elérése érdekében.

A coach értően odafigyelő, empatikus, elfogadó segítő, aki segít a megoldást igénylő feladatot reális perspektívába helyezni, a fejlődéshez személyre szabott szakmai támogatást és biztonságos hátteret nyújt, miközben - megfelelő visszajelzéseket adva - a coacheet egy ideig el is kíséri a változás folyamán.

A coach először is segítséget és támogatást nyújt az ügyfélnek (coachee-nak) az elakadások, nehéz élethelyzetek, különböző munkahelyi, szakmai szerepekből.

A fenti helyzetekből adódó problémák, feladatok, megoldást igénylő kérdések, konfliktusok azonosításában, megfogalmazásában és tisztázásában.

Coaching megközelítések

A különböző coaching megközelítések: Akcióközpontú, döntésközpontú integrál szemléletű, megoldás-orientált, NLP-alapú, proaktív, Rogers-alapú, rendszerszemléletű, szupervízió alapú, tranzakció alapú.

Holisztikus coaching

 

Az ember élete és az életében betöltött szerepek rendszert alkotnak. Nem osztható csak munkahelyi- vagy családi életre. Egyikünk sem tud csak szülőként, vezetőként vagy barátként, művészként vagy segítőként funkcionálni. A holisztikus az ember fizikai, lelki és gondolati egységére is vonatkozik.

A lelki, érzelmi gondok és a negatív gondolatok általában testi tünetekben realizálódnak.

A legtöbben elfeledkeznek a holisztikus igazi értelméről. Ami nem más mint, Test+Lélek+Szellem hármasa.

A saját testünk megismerése az önismert egyik legfontosabb része. A test megismerése és kezelése nélkül nem beszélhetünk holisztikus megközelítésről.  A képzések fontos részét képezi, hogy ezt megtanulni.

A Selfness Lélektan önismereti modulban nemcsak a személyiségünk megismerésének elméletével és tartalékainak feltárása a mellett a testünk jelzéseinek a megértési is fontos cél. Ezt a modult távoktatásban lehet elsajátítani. Saját tempóban és saját időbeosztásban. Tetőtől-talpig a testrészek lelki „üzeneteit” feltáró részletes tananyag. Tartozik még hozzá 10 önismereti teszt is, melyet hasznos az egyéni foglalkozáskor is, de a későbbiekben a coaching munkában is remekül használhatók.

Az elvégzése után egyéni konzultáció következik. Tapasztalataim szerint ez sokkal eredményesebb, mint csoportosan. Így ez egy személyes holisztikus coaching foglalkozás.